середа, 22 травня 2013 13:30

Україна вже виконала більшість завдань для підписання Угоди про асоціацію - міністр

Україна вже виконала більшість завдань для підписання Угоди про асоціацію - міністр
Фото: rus.ruvr.ru

Більшість завдань для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, Україна вже виконала.

Про це у Кабінеті міністрів сказав міністр закордонних справ Леонід Кожара.

"Головним завданням на зовнішньо-політичному рівні залишається підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом", - підкреслив Кожара.

Він нагадав, що минулого року Рада міністрів закордонних справ Євросоюзу ухвалила висновки щодо здійснення Україною кроків, необхідних для підписання цієї Угоди.
"Працюючи з європейськими структурами, уряд України прийняв відповідне рішення з цього питання і фактично на сьогоднішній день ведеться робота з виконання цього рішення, яка передбачає ряд кроків як законодавчого характеру, так і організаційно-технічного. І ми можемо говорити, що на сьогоднішній час більшість завдань, які уряд України перед собою ставив на шляху до підписання угоди, він виконав", - запевнив голова МЗС.

Він додав: "Я, як міністр, на сьогоднішній день тримаю діалог не лише з європейськими структурами, а й з трьома головними органами – Радою ЄС, Єврокомісією, Європарламентом, а також я підтримую контакти на двосторонньому рівні фактично з усіма країнами ЄС".

Кожара також наголосив, що для України дуже позитивним сигналом було те, що нещодавно колегія Єврокомісії на своєму засідання схвалила позитивні рекомендації для Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

"Для нас це надзвичайно важлива подія. Бо таке схвалення фактично є визнанням прогресу України на шляху європейської інтеграції", - підкреслив Кожара.

Зараз ви читаєте новину «Україна вже виконала більшість завдань для підписання Угоди про асоціацію - міністр ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути