пʼятниця, 17 вересня 2021 19:11

Україна ввела санкції через вибори до Держдуми РФ та отруєння Навального

Україна ввела санкції через вибори до Держдуми РФ та отруєння Навального
До виборів у Держдуму залучають жителів Криму і Донбасу. Фото: Reuters

Рада нацбезпеки та оборони ввела санкції проти громадян Росії та жителів анексованого Криму, причетних до виборів у Держдуму, які незаконно проходять на тимчасово окупованих територіях України. Також під санкціями опинилися сім співробітників ФСБ РФ.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу 17 вересня.

"Сьогодні під санкціями 53 члени територіальних виборчих комісій, 33 кандидати у Держдуму, 7 співробітників Федеральної служби безпеки Російської Федерації, які мали безпосереднє відношення до отруєння Олексія Навального", - повідомив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія усунула з кордону місію ОБСЄ для провезення жителів Донбасу на вибори - Кулеба

Він додав, що перелік осіб буде доповнюватися. Туди потраплять всі учасники виборів, члени виборчих комісій, спостерігачі та агітатори. Обмеження застосують і до іноземних спостерігачів, які візьмуть участь у "цьому фарсі".

У Росії 17 вересня стартували вибори до Держдуми. Голосування триватиме три дні. До нього залучають жителів Криму і Донбасу. В окупованих районах близько місяця діють сотні "роз'яснювальних центрів". Там українцям масово видають російські паспорти.

Верховна Рада України звернулася до міжнародної громадськості у зв'язку з незаконною підготовкою виборів у Держдуму Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму із залученням до голосування громадян України з окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Україна ввела санкції через вибори до Держдуми РФ та отруєння Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути