понеділок, 12 квітня 2010 10:08

Україна втратила головного прихильника її членства в ЄС - генсек ГУАМ

Україна втратила головного прихильника її членства в ЄС - генсек ГУАМ

Із загибеллю президента Польщі Леха Качинського Україна втрачає одного з найголовніших прихильників ідеї, що Україна має бути частиною Європейської спільноти.

Таку думку висловив генеральний секретар ГУАМ Валерій Чечелашвілі, принісши квіти до польського посольства на знак співчуття народу Польщі у зв"язку з загибеллю Качинського та польської еліти в авіакатастрофі під Смоленськом.

Чечелашвілі зазначив, що політичне керівництво Польщі на чолі з Качинським було відоме своїми євроінтеграційними успіхами і приязним ставленням до України, передає "Бі-Бі-Сі".

Тому, на його думку, із загибеллю Качинського Україна втрачає одного з найголовніших прихильників ідеї щодо того, що Україна має бути частиною Європи.

Нагадаємо, що суботу, 10 квітня, літак президента Польщі Ту-154 розбився при заході на посадку в Смоленську. На борту знаходилися 96 осіб, у тому числі офіційна делегація Польщі на чолі з президентом.

Делегація летіла відвідати Катинський цвинтар під Смоленськом, де розташований перший у Росії міжнародний меморіальний комплекс жертвам тоталітарних репресій, щоб вшанувати польських офіцерів, розстріляних поблизу селища Катинь у 1939 році працівниками НКВД.

Загинули всі, хто знаходився на борту літака.

Президент України Віктор Янукович оголосив в Україні 12 квітня днем жалоби за загиблими в цій авіакатастрофі.

Зараз ви читаєте новину «Україна втратила головного прихильника її членства в ЄС - генсек ГУАМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути