пʼятниця, 06 травня 2022 10:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна викликає на допит Шойгу та Медведєва: Офіс генпрокурора оприлюднив повістки

Україна викликає на допит Шойгу та Медведєва: Офіс генпрокурора оприлюднив повістки
Офіс генпрокурора України викликає на допит міністра оборони Росії Сергія Шойгу. Фото: eadaily.com

Офіс генерального прокурора України оприлюднив повістки про виклик на допит низки високопосадовців Росії.

На допит викликаються, зокрема, заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв та міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Про це повідомили на сайті Офісу генпрокурора.

Зазначається, що Медведєва викликають на 16, 17 та 18 травня до прокурора для участі у проведенні допиту як підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія в ООН: росіяни навмисно тероризують цивільних в Україні

На ті ж самі дати викликають на допит Шойгу. Судячи із повістки, його підозрюють у скоєнні такого самого кримінального правопорушення.

Крім того, на сайті Офісу генпрокурора оприлюднені повідомлення про підозри та повістки про виклики на допити спікеру Держдуми Росії В'ячеславу Володіну, голові Ради федерації Федеральних зборів Росії Валентині Матвієнко, керівнику Служби зовнішньої розвідки РФ Сергію Наришкіну, директору Федеральної служби безпеки Росії Олександру Бортнікову та директору Національної гвардії Росії Віктору Золотову.

Президента країни-агресора Володимира Путіна можна притягти до відповідальності за терор російських військових у Бучі, Ірпені й Бородянці. Для цього потрібно довести, що українці зазнали навмисного насильства й гонінь.

Доказами в справі можуть бути радіоповідомлення російських військових, перехоплені спецслужбами Заходу. Про це повідомив головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан.

5 травня Гельсінська комісія Конгресу США провела слухання щодо воєнних злочинів Росії в Україні. Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова дала свідчення.

Зараз ви читаєте новину «Україна викликає на допит Шойгу та Медведєва: Офіс генпрокурора оприлюднив повістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути