четвер, 26 листопада 2020 13:38

Україна відповіла Білорусі щодо врученої ноти протесту

Україна відповіла Білорусі щодо врученої ноти протесту
МЗС України відповіло Білорусі щодо ноти протесту. Фото:facebook.com/UkraineMFA

Міністерство закордонних справ України вважає вручення ноти протесту послу в Білорусі надмірно емоційною і загалом безпідставною.

Про це повідомляє "УНН".

"Вважаємо реакцію білоруської сторони надмірно емоційною і загалом безпідставною. Хочемо нагадати, що для України, як європейської демократичної держави, свобода слова і свобода зібрань має фундаментальне значення. Жодних підстав для обмеження права на мирний протест у цій ситуації немає", - ідеться в повідомленні.

Дипломати зазначають, що правоохоронні органи держави вживають належних заходів, щоб на постійній основі, а особливо під час акцій протестів, гарантувати безпеку як учасників акцій, так і посольства Білорусі та його працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова влада скасує всі договори Лукашенка з Росією

"Наша країна чітко дотримується положень Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року і гарантує безпеку іноземних дипломатичних місій на своїй території. Очікуємо, що білоруська сторона також з належною відповідальністю ставитиметься до своїх міжнародних зобов'язань і не допускатиме порушень дипломатичного імунітету на кшталт безпідставних доглядів дипломатичного автомобіля посла України в Білорусі при перетині українсько-білоруського кордону. Пригадуємо також, що в період Революції гідності в Україні білоруська сторона не реагувала на провокації громадян, які під стінами посольства України в Мінську демонстрували свою вкрай недружню позицію до України і обраного українським народом європейського курсу", - зауважили в міністерстві.

26 листопада міністерство закордонних справ Білорусі вручило українському послу Ігорю Кизимі ноту протесту. У такий спосіб Білорусь висловила рішучий протест через підтримку Україною серій мітингів у Мінську.

Зараз ви читаєте новину «Україна відповіла Білорусі щодо врученої ноти протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути