пʼятниця, 19 червня 2009 16:14

Україна теж принизить чехів при оформленні віз

Україна теж принизить чехів при оформленні віз
Україна попередила Чехію про принцип взаємності при жорсткості процесу оформлення віз.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлисєєв.

"Чеську сторону ми вже попередили, що ми будемо діяти на основі принципу взаємності, тобто ми будемо теж вимагати відповідні довідки від чеських громадян", - сказав Єлисєєв.

Він також поінформував, що технічні моменти таких нововведень українська сторона вже відпрацьовує, і після повного їхнього узгодження з низкою міністерств і відомств про такі рішення офіційно буде сповіщена чеська сторона.

"Таке рішення може приймати МЗС, але при узгодженні з відповідними міністерствами і відомствами", - наголосив заступник міністра.

За його словами, незважаючи на те, що Чехія - дружня держава і партнер, будь-які заходи, що будуть негативно впливати на права українських громадян, будуть одержувати адекватну реакцію з боку української сторони.

"Там, де мова йде про захист прав та інтересів наших громадян, то для нас компромісів і авторитетів не існує", - заявив Єлисєєв.

"І в частині, коли йдеться про відомі медичні довідки, що повинні надавати наші громадяни, то звичайно ж українська сторона діє і буде діяти дзеркально, спираючись на міжнародну практику", - пояснив дипломат.

"А міжнародна практика свідчить про те, що, як правило, у такій ситуації застосовується принцип паритетності і взаємності", - додав Єлисєєв.

Як відомо, чеська сторона законодавчо затвердила необхідність надання медичної довідки українцями при оформленні довгострокових віз.

Тепер громадяни України, які бажають одержати візу на перебування в Чехії на період більше 90 днів, з 1 червня поточного року повинні надати медичну довідку про те, що в них немає туберкульозу, сифілісу і ВІЛ-інфекції. Ця довідка повинна бути перекладена чеською та офіційно завірена, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна теж принизить чехів при оформленні віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути