середа, 19 червня 2013 12:12

Україна щороку сплачує Росії 99 мільйонів вигаданого боргу - Яворівський

Україна щороку сплачує Росії 99 мільйонів вигаданого боргу - Яворівський
Володимир Яворівський: є вигаданий неіснуючий борг. Фото: ipress.ua

Внаслідок підписання "харківських угод" державний бюджет України не отримує жодної копійки за перебування Чорноморського флоту Росії в Криму. Натомість Україна має щороку сплачувати Росії 99 млн грн "вигаданого" у 90-х роках боргу.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, про це сьогодні під час брифінгу сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський.

"Україна не отримує ні копійки до бюджету. Але є вигаданий неіснуючий борг. Я вже 10 років займаюся цим питанням, але звідки він взявся у 92-93 році, не знаю. Нібито Україна брала якийсь бензин і має тепер 3 мільярди доларів боргу за це. Це ж не жарти. Після підписання "харківських угод" було затверджене існування цього боргу", - сказав Яворівський.

За його словами, у 2017 році "ця кабальна угода" могла би втратити чинність.

"Були прийняті перехідні положення Конституції, що будь-яка військова база, у тому числі і Чорноморський флот - тимчасова, і вся Україна вільна. Це колосальний тягар, коли є військова база на території країни. Але тепер, коли Янукович підписав на коліні абсолютно абсурдну угоду, вона стала міждержавною. І ми не зможемо оскаржити її у суді", - наголосив Яворівський.

Як порівняння, він навів факт, що оренда військової бази у Німеччині коштує $1,5 млрд на рік.

Крім того, додав політик, на території Криму військові Чорноморського флоту РФ поводяться як їм заманеться.

"Морпєхи бронетранспортерами гасають по Криму, захоплюють наші маяки. На маяк Сарич мене не пустили, бо там російські морпєхи розводять тютюн. Не допомогло навіть депутатське посвідчення", - розповів Яворівський.

Зараз ви читаєте новину «Україна щороку сплачує Росії 99 мільйонів вигаданого боргу - Яворівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути