четвер, 12 квітня 2018 18:07

Україна рве стосунки із СНД

Україна рве стосунки із СНД
Порошенко анонсував вихід України із СНД. Фото 112.ua

Президент Петро Порошенко просить Кабінет міністрів підготувати пропозиції щодо припинення участі України в статутних органах СНД і закриття відповідного представництва.

"Враховуючи те, що Україна ніколи не була членом СНД, і відмова цієї структури засудити російську агресію, просив би, щоб ми разом з урядом підготували пропозиції щодо офіційного припинення нашої участі в статутних органах СНД, так само як і про остаточне закриття українського представництва при відповідних інститутах у Мінську", - сказав Петро Порошенко на Київському форумі безпеки, передають "Українські новини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна прямує до НАТО - Порошенко

За словами президента, необхідно перевірити договірно-правову базу, укладену Україною в рамках СНД, щодо відповідності національним інтересам держави.

Кабінет міністрів України розірве програму економічного співробітництва з Росією, яку заклали 2011 року. Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Україна рве стосунки із СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути