Ексклюзиви
вівторок, 29 жовтня 2019 15:56

Україна проти Росії в ЄСПЛ: уряд просить "Миротворець" не зливати інформацію про свідків із РФ

Україна проти Росії в ЄСПЛ: уряд просить "Миротворець" не зливати інформацію про свідків із РФ
Росія вважає публікацію інформації на сайті "Миротворець" тиском. Фото: image.zn.ua

Мін'юст просить центр "Миротворець" утриматися від публікування інформації про деяких осіб, які представляють Росію або дають докази/свідчення у міждержавних справах України проти Росії до розгляду справи по суті та винесення рішення ЄСПЛ.

Відповідне звернення до центру "Миротворець" опублікував уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина у Facebook.

"Зважаючи на високий рівень довіри суспільства до роботи центру "Миротворець" і важливість його діяльності для захисту суверенітету та територіальної цілісності України, Міністерство юстиції України з метою ефективного захисту України в ЄСПЛ звертається з проханням утриматись від публікування такої інформації", - ідеться у зверненні.

Наголошується, що справа "Україна проти Росії (щодо Криму)" за №20958/14 – це перша заява, подана Україною щодо порушень прав людини впід час збройної агресії з боку РФ. Ця справа найбільше просунулась серед усіх інших міждержавних заяв України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Редактор "Ехо Москви" приїхав до Києва відкривати проросійське радіо

"Як відповідач, РФ шукала і шукає будь-які приводи щодо унеможливлення розгляду в ЄСПЛ зазначеної справи", - наголошується в документі.

Протягом вересня-жовтня 2019-го Міністерством юстиції України й ЄСПЛ отримано декілька листів від уряду Росії. У них стверджується, що після усних слухань у міждержавній справі "Україна проти Росії (щодо Криму)" за №20958/14, які відбулись 11 вересня 2019-го у Страсбурзі, Французька Республіка, до баз даних центру "Миротворець" додали представників РФ у ЄСПЛ.

"Уряд РФ, посилаючись на статті Регламенту ЄСПЛ (які є обов'язковими для обох сторін у процесі), розцінює це як залякування та тиск на Росію у справі №20958/14 і вимагає від ЄСПЛ припинити її розгляд, визнавши її неприйнятною та як таку, що подана недобросовісно", - написано у зверненні.

Центр "Миротворець" - незалежна недержавна організація та ЗМІ. Проводить масштабну роботу щодо фіксування та оприлюднення фактів агресії Росії проти України, а державні органи не можуть впливати на діяльність центру "Миротворець" та функціонування однойменного сайту.

Зараз ви читаєте новину «Україна проти Росії в ЄСПЛ: уряд просить "Миротворець" не зливати інформацію про свідків із РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути