вівторок, 26 листопада 2013 20:51

Україна підпише угоду з ЄС, коли домовиться на нормальних економічних умовах - Янукович

Україна підпише угоду з ЄС, коли домовиться на нормальних економічних умовах - Янукович
Фото: АР
Президент України Віктор Янукович відзначає, що країна підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом, коли сторони домовляться на нормальних умовах і буде економічно готова.
"Ми будемо робити все, щоб Україна ставала економічно міцнішою, сильнішою, робити все, щоб з року в рік краще жили, щоб країна була конкурентоспроможною. Як тільки ми вийдемо на той рівень, який нам буде комфортним, і коли він буде відповідати нашим інтересам, коли ми домовимося на нормальних умовах, тоді будемо вести розмову про підписання", - сказав Янукович в інтерв'ю журналістам українських телеканалів, фрагмент якого був показаний в ефірі телеканалу "1+1" у вівторок ввечері.

Президент наголосив, що ЄС у 2010 році пропонував 610 млн євро у якості технічної допомоги, проте зажадав у якості умови підписати угоду з МВФ.

"Три роки поспіль нам цю цукерочку в красивій обгортці показували, але казали, що ви їх отримаєте, коли підпишіть угоду з МВФ. Я не хочу грубо говорити, але не треба нас так принижувати. Ми серйозна країна, європейська", - заявив Янукович.

"Я на це ніколи не піду", - підкреслив президент.

Янукович додав, що переговори з МВФ виявилися безрезультатними, повідомляє прес-служба глави держави у вівторок ввечері.

"Наші розрахунки на те, що нам допоможе Міжнародний валютний фонд, завершилися нічим. Я особисто вів переговори з МВФ на високих рівнях і в Україні, і в Сполучених Штатах. Ми отримали негативну відповідь", - підкреслив глава держави.

При цьому Янукович, говорячи про можливі терміни підписання угоди про асоціацію з ЄС, заявив: "Я хочу, щоб цей час (підписання) настав якомога скоріше".
Зараз ви читаєте новину «Україна підпише угоду з ЄС, коли домовиться на нормальних економічних умовах - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути