пʼятниця, 02 червня 2006 17:05

Україна підозрює Росію в організації протестів проти натовського корабля

 

Рада Національної безпеки та оборони України прийняла рішення продовжувати підготовку до проведення багатонаціональних військових навчань в Україні відповідно до Указу Президента від 31 січня цього року.

Як повідомив в.о.секретаря РНБО Володимир Горбулін, на засіданні було визнано стан підготовки до навчань незадовільним. Учасники засідання дійшли висновку, що події у Феодосії та інших населених пунктах Криму свідчать, що "місцеві органи самоврядування, їхні голови і депутати, вийшли за межі своїх повноважень і своїми діями фактично поставили під загрозу проведення цих навчань, цим самим завдали шкоди іміджу України".

Горбулін зазначив, що у блокуванні магістральних транспортних шляхів та інших акціях брали участь громадяни деяких іноземних держав, у тому числі Російської Федерації. Це є порушенням українського законодавства і втручанням у внутрішні справи України.

- Прийнято рішення розглянути ці моменти і якщо такі факти будуть визнані, громадяни цих країн будуть депортовані з території України, а після розгляду питання в МЗС, вони будуть визнані персонами нон грата, – сказав він.

Горбулін також додав, що було запропоновано всім правоохоронним органам дати чітку юридичну оцінку цим подіям та прийняти рішення щодо відповідальності посадових осіб і всіх інших громадян, які брали участь у протизаконних акціях.

27 травня до Феодосії прибуло транспортне судно США "Едвантедж", з якого були розвантажені інженерна техніка і будівельні матеріали, призначені для вдосконалення навчально-тренувальної бази Старокримського полігону Військово-Морських сил України. Водночас місцеві жителі і активісти низки партій заблокували вантаж у порту.

У Міністерстві оборони України пояснили, що судно "Едвантедж" - це передовий загін, який готує планові навчання "Сі бриз-2006". За їхніми словами, цей захід заплановано ще минулого року, тобто про нього повинні знати місцева влада і керівництво порту. В цілому для участі в навчаннях запрошено 40 країн.

Водночас дозвіл на проведення таких військових навчань має надавати Верховна Рада України, яка тричі відмовлялася схвалити Указ Президента від 31 січня 2006 року за N 78/2006.

В.о. міністра оборони України Анатолій Гриценко вислови переконання, що 7 червня новообраний парламент схвалить цей документ, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна підозрює Росію в організації протестів проти натовського корабля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути