понеділок, 07 вересня 2009 16:56

Україна підніме на 80% вартість транзиту для Росії

Україна підніме на 80% вартість транзиту  для Росії

Тарифи на транзит російського газу через територію України в 2010 р. зростуть на 50-80%. Про це на брифінгу заявила прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За її словами, ціна на транзит газу, як і на його закачування, згідно із підписаним контрактом, має встановлюватися щоквартально. "Ціна, як на транзит російського газу через територію України, як плата Україні за транзит, буде встановлюватися по формулі. І на базі цієї формули без будь-яких додаткових підписань ціна на транзит буде значно вищою по різним оцінкам від 50% до 80% вище, ніж сьогодні … Це залежатиме від ціни на нафту і нафтопродукти, тому що у формульному підході якраз ціна на транзит і ціна на газ спираються на ціну на нафту, на нафтопродукти, на газоль і на мазут", - сказала Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні президент РФ Дмитро Медведєв доручив голові "Газпрому" Олексію Міллеру у взаєминах з Україною дотримуватися укладеного контракту і не погоджуватися на зміни умов оплати транзиту російського газу через Україну. Про те, що такі пропозиції звучать із Києва, Міллер проінформував Медведєва під час робочої зустрічі. Медведєв запитав, чи передбачений пропонований Києвом новий порядок розрахунків із транзиту існуючим договором, й отримав негативну відповідь. "Тоді і не платіть! - заявив президент. "Потрібно діяти відповідно до договору, який укладено. Ми спеціально його готували, він у муках і праці дістався, ми за ним і працюємо", - відзначив Медведєв.

1 вересня на зустрічі з російським прем"єром Путіним Тимошенко обговорювала з ним можливість підвищення вартості транзиту російського газу через територію України на 65-70% з 1 січня 2010 р.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Україна підніме на 80% вартість транзиту для Росії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути