Ексклюзиви
середа, 11 жовтня 2023 14:37

Україна отримає систему для знищення дронів

Велика Британія передасть Україні стаціонарні зенітні установки Terrahawk Paladin.

Вони захищають від російських дронів, повідомляється на сайті уряду Великої Британії.

Установка особлива своєю здатністю працювати повністю автономно, а також датчиками й системами для пошуку, виявлення, захоплення та знищення повітряних, наземних та морських цілей на невеликій дальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц сказав, коли в Україну приїдуть нові Gepard та Iris-T

Цілі знищують з гармати, калібр якої можна змінити за бажанням замовника. У стандартній комплектації установка оснащується 30-мм гарматою Mark 44 Bushmaster II з можливим збільшенням калібру до 40-мм.

На платформі також встановлена фіксована радіолокаційна щогла з круговим оглядом для виявлення малопомітних цілей. У парі з РЛС встановлена оптична система пошуку та захоплення цілі з денним та нічним каналом, що забезпечує знищення ворожих цілей у будь-яку погоду.

Німеччина вже передала Україні додаткові ракети до зенітно-ракетного комплексу Iris-T та інше озброєння. Передали дві БРЕМ Bergepanzer 2, 30 тис. снарядів до 40-міліметрових гранатометів, 5 тис. артилерійських боєприпасів калібру 155-мм, чотири машини швидкої допомоги та 18 вантажівок 8Х8 зі спеціальною системою завантаження.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає систему для знищення дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути