середа, 30 грудня 2020 13:52

Україна отримає 1,8 млн доз китайської вакцини проти Covid-19

Україна отримає 1,8 млн доз китайської вакцини проти Covid-19
Щеплення буде безкоштовним. Фото: Reuters

Україна отримає ще 1,8 млн доз китайської вакцини проти Covid-19 у максимально короткі терміни. Про це в середу повідомив сайт президента.

Йдеться про вакцину виробництва найбільшої китайської компанії Sinovac Biotech. Закупили за ціною 504 грн за дозу.

Рішення про закупівлю вакцини Sinovac Biotech у кількості 50 млн доз вже ухвалила зокрема Туреччина.

Україна використовуватиме вакцину для захисту насамперед тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією.

Щеплення буде безкоштовне.

"Головне, що ми провели активну багатомісячну переговорну роботу й отримали конкретний результат. У короткий термін почнемо масштабну державну програму вакцинації. Нам украй потрібно захистити найризикованіші соціальні групи, і держава точно виконає це завдання", – заявив президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд назвав дату локдауну - запроваджує "зимові канікули заради безпеки"

Вакцина Sinovac Biotech - CoronaVac - є інактивованою вакциною, яка випускається у шприці та зберігається за температури +2...8°С. Проведені клінічні випробування в різних країнах, за результатами проміжних даних, показали ефективність препарату до 97%. Так, 3-тю фазу клінічних випробувань було проведено в Індонезії - 1600 пацієнтів, ефективність 97%. А також Туреччині - 1325 пацієнтів, ефективність 91%. Завершується 3-тя фаза клінічних випробувань у Бразилії, проміжні результати очікуються 7 січня 2021 року, повідомляє сайт президента.

На січень наступного року планується отримання дозволу на застосування препарату в Китаї та інших країнах, також вакцину подадуть на прекваліфікацію до ВООЗ в лютому.

1-шу партію вакцини в кількості 700 тис. доз поставлять в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї, або одним з компетентних органів США, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії, або за централізованою процедурою компетентним органом ЄС.

За останню добу в Україні виявили 7986 нових хворих на коронавірус. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Києві, Запорізькій, Одеській, Київській, Дніпропетровській і Харківській областях.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає 1,8 млн доз китайської вакцини проти Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути