четвер, 30 червня 2022 16:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна офіційно розриває дипломатичні відносини із Сирією

Україна офіційно розриває дипломатичні відносини із Сирією
Україна оголосила про розрив дипломатичних відносин з сирійським режимом. Фото: East News

Україна офіційно розриває дипломатичні відносини із Сирією.

Це сталося через визнання сирійським режимом так званих ЛДНР. Про це йдеться на сайті МЗС.

Дипломатичні відносини розірвуть без розривання консульських відносин, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року.

"Наша позиція чітка – ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України й захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема й на дипломатичному фронті", – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія збільшила кількість провокацій у Сирії - WSJ

Речник МЗС Олег Ніколенко також прокоментував розірвання дипвідносин із сирійським режимом. Він назвав його несамостійним і тим, який виконує завдання Кремля.

За його словами, визнання "незалежності" тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях є недружнім актом щодо України, посяганням на її суверенітет і територіальну цілісність.

"У відповідь Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією, запроваджує торговельне ембарго й інші економічні санкції щодо сирійських юридичних і фізичних осіб", – наголосив він.

Офіційний режим Башара Асада в Сирії визнав "незалежність" так званих ЛНР і ДНР. Сирією багато років керує проросійський президент Асад. Він прийшов до влади 2000 року після смерті свого батька Хафеза, який правив країною 30 років.

Правління Асада ознаменувалося 10-річною війною, що вибухнула після мирних протестів проти авторитарного режиму 2011-го.

Зараз ви читаєте новину «Україна офіційно розриває дипломатичні відносини із Сирією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути