неділя, 13 березня 2022 13:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна обговорила з ЄС торгово-транспортну блокаду для РФ та Білорусі

Україна обговорила з ЄС торгово-транспортну блокаду для РФ та Білорусі
Зеленський і Кубраков обговорили з міністрами ЄС перспективи блокування транспортних автоперевезень для РФ та Білорусі. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Президент України Володимир Зеленський та міністр інфраструктури Олександр Кубраков узяли участь в онлайн-зустрічі міністрів Польщі, Австрії, Чехії, Франції та Німеччини, а також комісара Євросоюзу з питань транспорту.

На зустрічі обговорювали необхідність нових транспортних санкцій проти Росії та Білорусі, повідомив Кубраков у Facebook.

"Вкотре акцентував на важливості перекриття доступу для російського та білоруського автотранспорту (у першу чергу - вантажного) до дорожньої системи ЄС. Зокрема, ми очікуємо на відмову видачі дозволів на міжнародні вантажні перевезення для перевізників окупанта та його союзників. Потрібно забезпечити торговельну блокаду Росії", - заявив він.

Українська сторона висловила вдячність партнерам за допомогу в евакуації мирних жителів, а також за пільгові умови проживання та пересування країною для них. Не менш важливою є допомога з гуманітарними вантажами та їхнім транспортуванням, розповів Кубраков. Він закликав усі європейські країни долучатись до нової транспортної коаліції - це стане важливим внеском у спільну перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували збитки, яких Росія завдала українській інфраструктурі

Міністр інфраструктури також підняв питання співпраці для післявоєнної відбудови України. Наразі російсько-білоруська агресія вже завдала матеріальної шкоди для інфраструктури і транспортного сектору на мільярди доларів.

"Закликав партнерів долучатися до відбудови України, зокрема через спільні нові проєкти, технології, а також спеціальні джерела фінансування. Укотре нагадав, що кожен крок з підтримки нашої країни - це ще один послідовний крок до спільної перемоги Європи над агресором. Демократія та свобода обов'язково переможуть", - додав Кубраков.

Президент Російської Федерації Володимир Путін може розширити воєнну діяльність та атакувати одну із країн НАТО. У ЄС є серйозні побоювання, що глава держави, який веде повномасштабну війну проти України, продовжить агресію. Європейський Союз повинен зараз обмежити можливості РФ атакувати у майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Україна обговорила з ЄС торгово-транспортну блокаду для РФ та Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути