Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 17:47

Україна не визнає вибори Путіна

Україна не визнає вибори Путіна
Верховна Рада не буде визнавати вибори президента РФ, які відбулись в Криму 18 березня. Фото: radiosvoboda.org.

Верховна Рада проголосувала проти визнання виборів президента Російської Федерації на території Криму і Севастополя.

На пленарному засіданні депутати ухвалили постанови щодо невизнання виборів президента Росії в Криму та притягнення Росії до відповідальності за агресію проти України. Про це повідомляє "Українська правда".

Проект постанови про заяву Верховної Ради стосовно нелегітимності виборів президента РФ в Криму зареєстрували десять нардепів фракції "Блок Петра Порошенка". Представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, голова постійної делегації українського парламенту в ПАРЄ Володимир Ар'єв, перший віце-спікер Ірина Геращенко, Сергій Куніцин, Андрій Немировський, Юлій Мамчур, Тетяна Ричкова, Сергій Алєксєєв, Дмитро Білоцерковець і Максим Курячий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброю на стіл: Рада змінила закон для нардепів

Текст передали на розгляд керівництву парламенту.

За іншу постанову про заходи щодо реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації за агресію проти України проголосували 229 нардепів. Депутати рекомендують створити "міжвідомчий орган, який відповідає за підготовку консолідованої претензії України до Російській Федерації як держави-агресора".

Рада просить Кабінет Міністрів визначити завдану шкоду та обсяг збитків за час війни з Росією та внести у Раду законопроект про реєстр фізичних та юридичних осіб, які постраждали від збройної агресії Росії. Від Генпрокуратури, СБУ та Міноборони нардепи очікують створення єдиної бази даних доказів вчинення агресії Росії проти України.

Вибори президента Російської Федерації відбулися в річницю анексії Криму 18 березня. Проводилися на тимчасово окупованій території півострова. Згідно з результатами голосування, Володимир Путін переміг з 76,65%. У Криму за Путіна "проголосували" 92,2% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Україна не визнає вибори Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути