субота, 20 березня 2010 08:54

Україна не дозволить скривдити Росію - Грищенко

Україна не дозволить скривдити Росію - Грищенко

Україна ніколи не допустить конфлікту на своєму кордоні.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в п"ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер".

"Україна ніколи не дозволить, де б вона не була, в якій би організації не полягала, щоб ця структура, в якій вона полягає, використовувалася проти Росії, - зазначив він. - І не тому, що теоретично це не можливо взагалі ніколи. Просто це протиприродно. Це не відповідає глибинним інтересам, емоціям нормального середньостатистичного українця".

На зауваження ведучого про те, що він напевно багато разів говорив це російським колегам і виходить, що вони не вірять йому, Грищенко підкреслив, що "російські колеги дуже часто вимушені думати про якісь варіанти, які напевно мають певні підстави в заявах тих або інших політиків".

"Але вони не здатні, на жаль, через зайнятість, внаслідок того, що вони рідко бувають у нас, зрозуміти, в чому суть насправді загальних підходів громадян України, якої б національності вони не були, до відносин з Росією", - вважає міністр.

"Саме тому у нас такий дисбаланс в тому, хто вважає в Україні Росію дружньою країною, і на якомусь етапі, декілька місяців, можливо, років тому, ми бачили, згідно з опитуваннями громадської думки в Росії", - додав він.

"Ми розуміємо, що Росія - це близька країна, важлива країна, країна, де у нас є...можливість разом рухатися вперед в глобальній економіці", - зазначив Грищенко.

"Це не погляд в минуле, це неправда, це погляд в майбутнє, тому що без відносин з Росією навряд чи ми просунемося і у відносинах з Європейським Союзом в інтеграції в ЄС", - підкреслив він. - Саме так ми повинні розуміти наше місце і роль сьогодні".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україна не дозволить скривдити Росію - Грищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

121

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути