Ексклюзиви
вівторок, 26 березня 2013 20:16

Україна намагається зблизити Росію з ЄС - Кожара

Україна намагається зблизити Росію з ЄС - Кожара
Фото: svit24.net

Україна думає не про вибір між Митним союзом і ЄС, а про взаємодоповнюваності. Про це заявив глава МЗС України Леонід Кожара.

"Реалізовуючи свої євроінтеграційні прагнення і розвиваючи тісне партнерство з Росією, Україна тим самим зближує між собою обидві ці сторони", - сказав Кожара.

"Думка про те, що Україна, подібно до героя з казки, знаходиться на роздоріжжі двох доріг, на мій погляд, глибоко помилкова. Хоча, на жаль, воно досить поширена", - сказав він в інтерв'ю "Російській газеті".

Міністр нагадав, що Росія - це стратегічний партнер України, розвиток відносин з якими є зовнішньополітичним пріоритетом Києва. В той же час Євросоюз - це втілення ідеї об'єднаної Європи "з високими стандартами життя, загальновизнаними демократичними і людськими цінностями, без розділових ліній".

Нагадаємо, 29 березня в Москві відбудеться двостороння зустріч міністрів закордонних справ України і РФ Леоніда Кожари та Сергія Лаврова.

Зараз ви читаєте новину «Україна намагається зблизити Росію з ЄС - Кожара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути