Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2018 08:09

Україна наклала санкції на Ротенбергів і партію Путіна

Україна наклала санкції на Ротенбергів і партію Путіна
У список санкцій потрапила партія російської влади "Єдина Росія". Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко ввів у дію санкції проти низки російських партій, причетних до виборів у анексованому Криму.

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 червня 2018 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)",- ідеться в документі.

Указ набирає чинності з дня його опублікування. Контроль за виконанням рішення РНБО покладений на секретаря Ради нацбезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС ввів санкції проти 5 осіб за вибори Путіна

21 червня РНБО розширила список антиросійських санкцій, який збільшився до 1762 фізичних та 786 юридичних осіб. Ці обмеження - симетричні тим, які 11 червня уряд США запровадив проти юридичних осіб, причетних до діяльності російських спецслужб у кіберпросторі.

Список юридичних осіб доповнили політичними партіями і громадськими організаціями, які брали участь у підготовці і проведенні незаконного голосування на території окупованих Криму та Севастополя в рамках виборів до Державної Думи у 2016 році. Це Центральна виборча комісія РФ, Виборча комісія "Республіки Крим"; партії "Єдина Росія", "Ліберально-демократична партія Росії" (ЛДПР), "Батьківщина", "Демократична партія Росії", "Патріоти Росії", "Аграрна партія Росії", "Комуністична партія Російської Федерації", Союз ветеранів Афганістану, громадські організації "Союз пенсіонерів Росії", "Бойове братство", громадський рух "Корпус "За чисті вибори".

Крім того, у доповненому списку опинилися російські бізнесмени Аркадій і Борис Ротенберги.

Першим економічні санкції проти РФ запровадив ЄС 31 липня 2014 року у відповідь на дії Росії в Україні. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення. Згодом до обмежувальних заходів доєдналися США та інші демократичні країни.

Зараз ви читаєте новину «Україна наклала санкції на Ротенбергів і партію Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути