субота, 05 лютого 2022 05:06

Україна на боротьбу з Covid-19 витратила понад 100 млрд грн

Україна на боротьбу з Covid-19 витратила понад 100 млрд грн
Пандемія обійшлася Україні в понад 100 млрд гривень. Фото: Укрінформ

Видатки на українську медицину, зумовлені пандемією коронавірусу, за два роки сягнули понад 100 млрд грн.

Про це голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив у Телеграм.

"Мінфін відзвітував про загальні видатки держбюджету на боротьбу з коронавірусною хворобою у 2021 році. Було витрачено 46,4 млрд грн. З них найбільше - на послуги екстреної та стаціонарної медичної допомоги пацієнтам з Covid-19 (22,4 млрд грн) та на закупівлю вакцин (11,4 млрд грн)", - зазначив Радуцький.

За його словами, у 2020 році на боротьбу з коронавірусом використали 23,8 млрд грн з "ковідного" фонду та 21 млрд грн фінансування від Національної служби здоров'я. "Загалом - майже 55 млрд грн. Зокрема, було профінансовано виплату надбавок медикам на 5,5 млрд грн", - додав голова комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко спрогнозував, коли Україна здолає пандемію Covid-19

Радуцький наголосив, що "загалом за два роки пандемії держава витратила на підтримку медичної сфери колосальні кошти - понад 100 млрд грн".

Він також зауважив: якщо додати витрати за іншими бюджетними програмами, наприклад, забезпечення медичних закладів кисневими станціями, виплата лікарняних, субвенція місцевим бюджетам, підтримка бізнесу, який зазнав збитків під час пандемії, то сума виходить ще більшою.

"На цей рік у держбюджеті передбачено понад 22 млрд грн на оплату медичних послуг для лікування Covid-19. Ще 2,6 млрд грн закладено на придбання вакцин. Але під час перерозподілу надходжень до бюджету будуть виділені додаткові суми", - наголосив Радуцький.

Раніше голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що пік коронавірусу в Україні очікується приблизно від середини до кінця лютого.

24 січня президент Володимир Зеленський анонсував виплати за бустерну вакцинацію. Українцям за третє щеплення додатково нараховуватимуть 500 грн у рамках програми "єПідтримка".

Зараз ви читаєте новину «Україна на боротьбу з Covid-19 витратила понад 100 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути