пʼятниця, 22 липня 2016 13:03

Україна має бути вдячна Рижкову, Ходорковському, Касьянову - Ляшко

Україна має бути вдячна Рижкову, Ходорковському, Касьянову - Ляшко

"Усі, хто підтримують територіальну цілісність України, нашу незалежність, суверенітет - безумовно, це наші союзники. Ми їм щиро вдячні за те, що у них в умовах диктатури є сили говорити правду про події в Україні", - прокоментував лідер Радикальної партії Олег Ляшко список "друзів України-2016", серед яких російські опозиційні політики Володимир Рижков, Михайло Ходорковський, Григорій Явлінський, Михайло Касьянов, Олексій Навальний та інші.

За словами творців списку, до нього увійшли політики, правозахисники, діячі культури та журналісти, які неодноразово висловлювалися за повернення Криму Україні, проти російської агресії на Донбасі і за зміну політичного режиму в Росії.

Ляшко зазначив, що Україна має допомагати цим людям і якщо знадобиться надати притулок. "Кожен в Україні відчуває себе вільним. І друзі України мають у нашій країні почуватися як вдома", - сказав політик.

З лідером Радикальної партії згоден його соратник нардеп Ігор Мосійчук, який заявив, що українська влада має підтримувати всі російські політичні сили, налаштовані проти нинішнього режиму, і спрямовані на розчленування Російської Федерації.

"Я маю на увазі національно-визвольні рухи Кавказу, інших федеральних утворень на території РФ", - пояснив він. Говорячи про те, чи має Україна посилати спостерігачів на вибори до Росії, нардеп сказав, що не можна, оскільки "спостерігачі від України - це потенційні в'язні Кремля".

"Давайте говорити відверто: хто спонсорував Леніна під час Першої світової війни? Ворог Російської імперії - Німеччина. Для чого? Для того, щоб перемогти у війні. Ось і ми маємо підтримувати ті політичні сили, які дадуть нам можливість дестабілізувати політичну ситуацію в Росії і перемогти у війні", - вважає Мосійчук.

Він додав, що Україна повинна допомагати російським опозиційним політикам, якщо їх почнуть переслідувати на батьківщині, і всім, хто бореться з нинішнім режимом, "тому що це один з ключових шляхів до перемоги над системою, яка встановилася в Російській Федерації".

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді пройшов брифінг на підтримку російських опозиційних партій "Яблуко", ПАРНАС і їхніх лідерів - Григорія Явлінського, Володимира Рижкова та Михайла Касьянова.

Зараз ви читаєте новину «Україна має бути вдячна Рижкову, Ходорковському, Касьянову - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути