середа, 05 травня 2010 20:31

Україна і Туреччина створять Стратегічну Раду

Україна і Туреччина створять Стратегічну Раду

Міністри закордонних справ України і Туреччини Костянтин Грищенко та Ахмет Давутоглу парафували Декларацію про створення Стратегічної Ради високого рівня між двома країнами.

Про це повідомив на спільній прес-конференції глава зовнішньополітичного відомства України К. Грищенко після закінчення першої частини переговорів із своїм турецьким колегою.

"Переговори чітко засвідчили, що між Україною і Туреччиною немає якихось розбіжностей в поглядах на необхідність зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні, немає жодних розбіжностей в оцінках ситуації в цілому в Європі, необхідності зміцнення стабільності і безпеки на континенті. Все це дозволяє нам переходити на наступний етап у наших відносинах, і в цьому контексті нами було парафовано Декларацію про створення Стратегічної Ради високого рівня між Україною і Туреччиною", - сказав він.

За словами міністра, Рада визначатиме стратегічний напрямок співробітництва між двома країнами. Її очолять: з українського боку - Президент Віктор Янукович, з турецького - прем"єр-міністр Реджеп Тайіп Ердоган.

Планується, що Декларація буде підписана найближчим часом під час візиту глави уряду Туреччини в Україну.

Крім того, за інформацією К.Грищенка, було підписано План дій та "Дорожню карту" розвитку відносин між Україною та Туреччиною на 2010-2011 роки. Сторони домовилися, що координацію проектів у рамках цього Плану дій здійснюватимуть МЗС двох країн.

У свою чергу, міністр закордонних справ Туреччини А.Давутоглу зазначив, що політичні відносини між Туреччиною та Україною "прекрасні".

"Ми, як міністри закордонних справ, ухвалили рішення про розвиток такої співпраці", - сказав він, додавши, що сторони домовилися розвивати торговельно-економічну співпрацю, а також рішуче налаштовані розвивати в майбутньому українсько-турецькі культурні зв"язки.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Україна і Туреччина створять Стратегічну Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути