Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2020 04:41

Україна і НАТО обговорили ситуацію в районі Чорного моря

Україна і НАТО обговорили ситуацію в районі Чорного моря
Україна і НАТО провели спільну зустріч. Фото: Українська правда

Україна і НАТО обмінялися поглядами на ситуацію у сфері безпеки, зокрема, в регіоні Чорного моря.

"Безпекова ситуація була предметом обговорення на всіх зустрічах, зокрема – в рамках засідання Комісії Україна - НАТО. Українська сторона, і я, зокрема, наголосили на важливості пакету підтримки України в регіоні Чорного моря. Як ви знаєте, буде переглядатися комплексний пакет допомоги, так званий САР, і ми домовилися на основі досвіду, який в нас вже є, нарощувати співробітництво у цьому секторі", - за підсумками переговорів у штаб-квартирі НАТО заявила віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє Укрінформ.

Вона окремо наголосила на тому, що всі колеги в НАТО висловили підтримку територіальній цілісності України та визнали прогрес у реформах сектору безпеки й оборони.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи обговорювалася загроза ескалації Росією бойових дій в Україні вже цієї осені, віцепрем'єр зауважила, що сторони приділили увагу широкому колу безпекових питань, у тому числі, діям Росії з дезінформації й пропаганди.

"Формат Комісії (Україна – НАТО) не передбачав саме такої дискусії. Але, безумовно, всі учасники підтримали територіальну цілісність України та підтвердили налаштованість на роботу в рамках чинних форматів Мінського і Нормандського процесів. Німеччина і Франція також зі свого боку підтвердили налаштованість на роботу в цьому форматі. Окрема увага приділялася цілеспрямованим зусиллям Російської Федерації в напрямку дезінформації й пропаганди. Це було окремим блоком нашого обговорення", - повідомила Стефанішина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник генсека НАТО і міністр оборони Естонії обговорили загрозу з боку РФ

Раніше, волонтер опублікував чергові докази того, що незаконні збройні формування застосовують проти українців російську зброю.

Зараз ви читаєте новину «Україна і НАТО обговорили ситуацію в районі Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути