понеділок, 10 липня 2023 21:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна буде в НАТО: Зеленський підтвердив, що їде на саміт

Україна буде в НАТО: Зеленський підтвердив, що їде на саміт
Відбувається робота, щоб алгоритм набуття членства України в НАТО став максимально ясним і швидким, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Завтра можуть бути хороші новини з саміту НАТО у Вільнюсі.

Україна буде в НАТО, відбувається робота над алгоритмом набуття членства у Північноатлантичному альянсі. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Зараз ще триває робота над вордингом, тобто над конкретними словами такого підтвердження, але ми вже розуміємо факт – Україна буде в Альянсі. Ми працюємо над тим, щоб алгоритм набуття членства став максимально ясним і швидким. Наша робота заради цього – робота всієї команди України – триватиме щохвилини протягом цих днів", – сказав Зеленський.

У Вільнюсі заплановані двосторонні зустрічі різного рівня, повідомив президент.

"Країни Європи, Америка, Канада, Японія. Пріоритети абсолютно очевидні – це протиповітряна оборона для наших міст, для всіх громад на всій території країни, ми працюємо над створенням повноцінного повітряного щита. Я впевнений, що для наших воїнів можуть бути хороші збройні новини з Вільнюса", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це її законне місце": Сунак зробив заяву щодо членства України в НАТО

Від України залежить безпекова реальність на східному фланзі НАТО, заявив глава держави.

"Коли ми подавали заявку на вступ у НАТО, ми говорили відверто: де-факто Україна вже в Альянсі. Наша зброя – це зброя Альянсу. Наші цінності – це те, у що вірить Альянс. Наш захист – це саме той елемент формули Європи, який робить її об'єднаною, вільною та в мирі. Вільнюс має все це підтвердити", – сказав Зеленський.

Президент подякував українським воїнам, лікарям, волонтерам, всім українцям, які працюють на перемогу.

"Дякую кожному солдату, матросу, сержанту, старшині, офіцеру, генералу. Я дякую всім, хто тренує наших воїнів. Дякую кожному волонтеру. Лікарям, які допомагають після поранень. Дякую всім нашим людям, які працюють заради української сили, української перемоги. Це честь для мене – представляти таких людей і таку Україну", – звернувся Зеленський.

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

22 країни-члени НАТО підтримують вступ України до Альянсу.

Після інтенсивних переговорів союзники по НАТО досягли консенсусу щодо усунення плану дій зі шляху України до членства в Альянсі, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде в НАТО: Зеленський підтвердив, що їде на саміт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути