пʼятниця, 02 жовтня 2020 20:40

Україна буде долучатися до санкцій проти Білорусі

Україна буде долучатися до санкцій проти Білорусі
Кулеба повідомив, що Україна буде вводити санкції. Фото: Reuters

Україна приєднається до санкцій Європейського Союзу проти Білорусі.

"Я хочу подивитися на остаточне юридичне рішення, хто там, в цьому списку. Але так, ми налаштовані приєднатися до цих санкцій, тому що тут уже мова йде про питання послідовності політики", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю BBC News Україна.

"Україна вважає, що в цій ситуації важливо діяти єдиним фронтом. Ми робимо все, що в наших силах, щоб допомагати народу Білорусі в цій складній ситуації", - пояснив він.

Ціна такої солідарності для України набагато вище, ніж для країн ЄС або НАТО. Україна не перебуває під захистом цих об'єднань. Розширення впливу Росії в Білорусі загрожує українській безпеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва закликає включити Лукашенка до санкційного списку ЄС

Україна планує приєднатися до персональних санкцій щодо певних представників білоруського керівництва. Вводити економічні санкції Київ не планує. Ця позиція може змінитися, якщо Росія встановить контроль над білоруськими підприємствами.

"Ось тоді треба сідати і аналізувати кожен великий контракт, дивитися, чи не з'явилися додаткові ризики, у нас є висока взаємодія і в військово-торговому секторі", - пояснив Кулеба.

Крім санкцій щодо причетних до насильницького придушення протестів у Білорусі, потрібно провести міжнародне розслідування, вважає глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс

Зараз ви читаєте новину «Україна буде долучатися до санкцій проти Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути