четвер, 22 грудня 2011 17:10

Україна та Туреччина підписали угоду про введення безвізового режиму

Україна та Туреччина підписали угоду про введення безвізового режиму

Президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган підписали Спільну заяву за результатами першого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Турецькою Республікою.

Зокрема, як повідомила прес-служба глави української держави, документ підкреслює важливість проведення першого засідання Стратегічної ради високого рівня та підтверджує прагнення обох країн розбудовувати відносини стратегічного партнерства.

У Спільній заяві наголошується на бажанні сторін поглиблювати двосторонній політичний діалог, сприяти активізації людських та бізнесових контактів, розвивати культурні зв'язки, спільними зусиллями зміцнювати стабільність у регіоні Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович прилетів до Туреччини з наміром тісніше подружитись

Також у присутності глави української держави та прем'єр-міністра Туреччини було підписано Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки про повітряне сполучення, Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки про співробітництво в галузі карантину та захисту рослин, Угоду між КМУ та турецьким урядом про співробітництво у галузі рибного господарства.

Крім того, обидва уряди підписали Угоду про умови взаємних поїздок громадян, яка має запровадити безвізовий порядок для в'їзду, виїзду, прямування транзитом і перебування громадян однієї сторони на території держави іншої сторони на підставі дійсних проїзних документів, зазначених у додатку до цієї Угоди, за умови, що строк їх безперервного перебування не перевищує 30 днів від дати в'їзду.

При цьому сумарний термін їх перебування на території держави іншої Сторони не повинен перевищувати 90 днів протягом кожного періоду в 180 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович і Гюль обговорюють зняття перепон між українцями та турками

Також були підписані Меморандум про взаєморозуміння між урядами двох країн про погодження Списку проектів, Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством України з інвестицій і управління національними проектами та Агентством з підтримки і залучення інвестицій при прем'єр-міністрові Туреччини, План дій щодо розвитку двосторонніх відносин між Україною та Турецькою Республікою на 2012-2013 роки та Програму співробітництва в галузі культури на 2012–2014 роки.

Нагадаємо, турецька віза для українців коштувала $ 30 США.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Туреччина підписали угоду про введення безвізового режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути