вівторок, 17 квітня 2012 14:29

Українсько-канадська громада вважає, що вирок Іващенку матиме серйозні наслідки

Українсько-канадська громада вважає, що вирок Іващенку матиме серйозні наслідки
Вирок Іващенку може підірвати україно-канадські відносини? Фото: lb.ua

Українсько-канадська громада глибоко стурбована вироком, винесеним в ході судового розгляду 12 квітня 2012 р. стосовно колишнього міністра oборони України Валерія Іващенка, засудженого до п'яти років позбавлення  волі та закликає канадський уряд вжити заходів на підтримку демократії в Україні.

Про це повідомляє прес-служба політичної партії "Батьківщина".

Конґрес закликав Уряд Канади офіційно та публічно висловити своє несхвалення цього тривожного зниження рівня демократичної практики та прав людини в Україні. У результаті переслідувань і погроз, спрямованих на політичну опозицію, міжнародному співтовариству буде дуже важко визнати легітимність майбутніх парламентських виборів у жовтні 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенко слухає свій вирок лежачи у клітці і просить суддів читати голосніше

"Канада повинна закликати українську владу припинити практику політично мотивованих судових процесів, забезпечити справедливий судовий процес і гарантувати основні права людини, такі як належне медичне обслуговування. Повна відсутність належної правової процедури продовжує заплямовувати міжнародну репутацію України ", - заявив президент Національного Конґресу Павло Ґрод.

"Канада повинна послати чіткий сигнал президенту Януковичу, що такі дії призведуть до серйозних наслідків, включаючи загрозу переговорів між Канадою і Україною щодо угоди про вільну торгівлю, - зазначив Ґрод.

"Ми просимо, щоб Канада як і раніше відігравала принципову роль у захисті прав людини в Україні, спираючись на лідерство, що його ініціював прем'єр-міністр Гарпер під час його візиту в Україну в жовтні 2010 року і яке продовжується і сьогодні, коли міністр міжнародного співробітництва Беверлі Ода відвідує Україну ", - підкреслив Ґрод.

Зараз ви читаєте новину «Українсько-канадська громада вважає, що вирок Іващенку матиме серйозні наслідки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути