Ексклюзиви
середа, 05 березня 2014 13:34

Українські прикордонники підключили МВС з СБУ і почали операцію "Кордон"

Українські прикордонники підключили МВС з СБУ і почали операцію "Кордон"

З метою недопущення в'їзду в Україну з території РФ організованих груп, окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру на території України, перевезення зброї, боєприпасів, вибухових речовин на східній ділянці кордону, розпочата операція "Кордон" за участю МВС та СБУ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що резервами Держприкордонслужби, навчальних центрів, мобільними підрозділами додатково виставляються прикордонні наряди і застосовується спецтехніка.

"Прикордонники продовжують стримувати удар військовослужбовців ЧФ РФ, спецназу і спецслужб, пов'язаний з блокуванням органів і підрозділів охорони кордону України на території Криму. Відкриті силові дії озброєних вояків відбулися з метою взяття під їх контроль управління кордоном. Однак, незважаючи на будь-які провокаційні дії: блокування органів управління, технічних засобів охорони кордону та морально-психологічний тиск, шантаж, погрози, підкуп з боку іноземних силовиків, українські прикордонники продовжують виконувати свої безпосередні обов'язки з охорони державного кордону України", - повідомляє відомство.

Також наголошується, що, незважаючи на пошкодження системи зв'язку, всі керівники управління охороною держкордону продовжує діяти належним чином, використовуючи тимчасові пункти дислокації.

"Не зробивши ні кроку назад, українські прикордонники рішуче заявляють про свою готовність захищати державний кордон до останнього", - зазначають у Держприкордонслужбі.

Більшість персоналу органів і підрозділів охорони кордону, які опинилися блоковані, виявили бажання продовжувати службу. Зараз організована передислокація .

За даними відомства , офіцери і військовослужбовці служби за контрактом , які сьогодні несуть службу на території АР Крим , повністю забезпечені всіма необхідними матеріально - технічними засобами. Грошове забезпечення вони отримують вчасно і в повному обсязі.

Нагадаємо , в Держприкордонслужбі робляться активні дії щодо недопущення екстремістів і радикалів з РФ через східний кордон . З метою захисту державних інтересів України розпочато активні дії на східному кордоні з недопущення в'їзду в Україну екстремістськи та радикально налаштованих громадян з території РФ .

На півдні України посилено прикордонний режиму на стику адміністративних кордонів Запорізької , Херсонської областей та АР Крим.

Зараз ви читаєте новину «Українські прикордонники підключили МВС з СБУ і почали операцію "Кордон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути