вівторок, 22 січня 2008 09:15

Українські акції падають в ціні: подешевшали "Азовсталь" і Єнакіївський метзавод

Український фондовий ринок в понеділок падає на негативних новинах з міжнародних фондових ринків - до 14.30 середнє падіння курсів акцій на найбільшій фондовій біржі країни - ПФТС досягло 5%, воно продовжує збільшуватися.

За даними біржі, найсильніше впали котирування акцій "Маріупольського заводу важкого машинобудування" - на 13,5%, "Азовобщемаша" - на 11,3%, "Укрсоцбанку" - на 8,9%, Мегабанку - на 8,3%, "Київенерго" - на 7,4%, Запорізького алюмінієвого комбінату - на 7,2%, Алчевського меткомбінату - на 6,5%.

Акції "Центренерго" подешевшали на 6%, банка "Форум", "Донбассенерго" і "Укрнафти" - на 5,6%, "Луганськтепловоза" - на 5,4%, "Укртелекому" - на 5%, "Азовсталі" - на 4,4%, "Укравто" і Єнакіївського метзаводу - на 4%.

При цьому торги характеризуються великою кількістю операцій: по 20-40 по паперах blue chips.

Загальна кількість операцій вже перевищила 500, їх об"єм досяг 65 млн гривень - це дуже високі показники для малоліквідного українського ринку.

Падіння на українському ринку почалося в минулу п"ятницю, 18 січня, коли індекс ПФТС знизився 1,11% - до 1184,91 пункту.

Як відомо, двічі за останній тиждень - в середу і в понеділок - обвалився російський фондовий ринок, повідомляє Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Українські акції падають в ціні: подешевшали "Азовсталь" і Єнакіївський метзавод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути