Ексклюзиви
неділя, 09 червня 2013 11:18

Українська влада зробила вибір на користь Європи — народний депутат

Українська влада зробила вибір на користь Європи — народний депутат
Віктор Чумак. Фото: radiosvoda.org

Попередня згода української влади на дозвіл Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон свідчить про те, що команда Януковича зробила вибір на користь Європи. Таку думку висловив народний депутат Віктор Чумак у коментарі для Gazeta.ua.

"Нещодавно українська влада підписала меморандум про співпрацю з Митним союзом, - зазначає політик. - Вони довго до нього рвалися, були багатообіцяючі заяви про користь Україні від цього. Але вийшов пшик. Статус спостерігача нічого не дає, окрім церемоніальних функцій — бути присутнім на засіданнях ради. Тому я гадаю, що після цього в команді Януковича перемогла проєвропейська партія. Якщо вони дійсно відпускають Юлію Володимирівну за кордон, то значить, зробили стратегічний вибір на користь Європи".

На думку нардепа, можновладці передусім зважили на вигоди від угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Вони отримують доступ до європейського ринку і величезні можливості для розвитку бізнесу, - каже Віктор Чумак. - Але перед владою постануть нові виклики: треба міняти усю політику, робити її прозорішою, зрозумілішою, прогнозованішою. А зробити це не так просто, бо їм у каламутній водичці звичніше ловити велику рибку".

Екс-прем'єрка, перебуваючи за кордоном, зможе активніше впливати на політику в Україні, переконаний народний депутат.

"Для Тимошенко виїзд за кордон насамперед дає можливість бути на свободі і отримати якісне лікування. До того ж вона матиме вільний доступ до засобів масової інформації і зможе безпосередньо впливати на процеси в Україні. На волі це набагато ефективніше, ніж за гратами".

На запитання: "А як же її зобов'язання не займатися політикою в обмін на виїзд?" - нардеп відповів:

"Це ж політичні зобов'язання, а не юридичні, за які потім потягнуть до суду.

Незакриті кримінальні справи проти Тимошенко будуть для влади певними гарантіями, щоб вона не поверталася в Україну. Говорити зможе що завгодно, а приїхати в країну до виборів президента 2015 року — ні. А потім ситуація може докорінно змінитися. Якщо Янукович не стане президентом, Тимошенко повернеться в активну політику. Раніше навряд чи", - припускає Вікттор Чумак.

Нагадаємо, за повідомленням ЗМІ, українська влада погодилася випустити Юлію Тимошенко на лікування за кордон в обмін на обіцянку не займатися політикою і не брати участь у президентських виборах 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада зробила вибір на користь Європи — народний депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути