понеділок, 14 жовтня 2019 11:42

Українська спецслужба потребує реанімації - екс-співробітник СБУ

Українська спецслужба потребує реанімації - екс-співробітник СБУ
Юрій Михальчишин: "В СБУ роздута чисельність. Там працюють 27 тисяч співробітників". Фото: Ярослав ТИМЧИШИН

Українська спецслужба потребує термінової навіть не реорганізації, а реанімації.

Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив 36-річний Юрій Михальчишин, політолог, нацгвардієць. У 2014-2016 року працював у Службі безпеки України.

"В СБУ роздута чисельність. Там працюють 27 тисяч співробітників – це більше за спецслужби Об'єднаного Королівства, Франції та ФРН разом узяті. В Німеччині з населенням понад 80 мільйонів Служба захисту конституції протистоїть загрозам ісламського фундаменталізму, лівого і правого тероризму - 3,5 тисячі співробітників", - каже Михальчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штат СБУ скоротять

Вважає, діяльність нового керівника СБУ Івана Баканова могла би бути важливою, щоб започаткувати зміни. Виконавши цю місію, він міг би вважати свій внесок у розвиток державної безпеки цілком вагомим.

"Деякі призначення вважаю успішними. Першим заступником голови СБУ та керівником Антитерористичного центру став генерал-майор Руслан Баранецький. Він активно проявив себе на початку війни. Заступником голови став ще один фаховий офіцер, генерал-майор Анатолій Дублик, - зауважує Михальчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контррозвідка і тероризм: Данилюк привідкрив завісу реформи СБУ

Розмову із Юрієм Михальчишиним читайте у журналі "Країна" 17 жовтня.

Служба безпеки України представила концепт нової редакції закону про СБУ.

Голова відомства Іван Баканов пріоритетом назвав наближення служби до кращих моделей спецслужб держав-членів ЄС і НАТО. Зокрема: відмову від невластивих функцій; розширення контррозвідувального вектору; скорочення та перезавантаження кадрового складу; деполітизацію керівної вертикалі СБУ та призначення голови на строк, що не збігається зі строком каденції президента; систему демократичного цивільного контролю за діяльністю спецслужби.

Зараз ви читаєте новину «Українська спецслужба потребує реанімації - екс-співробітник СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути