понеділок, 23 березня 2015 01:30

Українська розвідка попереджала США про теракти 11 вересня - Маломуж

Українська розвідка попереджала США про теракти 11 вересня - Маломуж
www.regnum.ru

Зовнішня розвідка України завчасно мала інформацію про можливість терактів 11 вересня 2001 року та передала її США. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив екс-голова зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж, передає "Укрінформ".

"Нашу інформацію про те, що за вісім місяців будуть удари по "близнюках" (два хмарочоси Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. - ред.) у США ми передали Америці", - сказав Маломуж. Він додав, що ця інформація не отримала тоді належної оцінки.

"Ніхто не вірив, що саме Україна має дуже глибинну агентуру в тих терористичних організаціях", - зазначив Маломуж.

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року на території США відбулася серія терористичних актів, здійснена за допомогою захоплених пасажирських літаків. Два з них були скеровані в башти Всесвітнього торгового центру в діловій столиці США - Нью-Йорку. Ще один літак протаранив будівлю міністерства оборони США. У четвертому літаку пасажири вчинили спротив, і терористи не досягли своєї цілі - літак упав у полях Пенсильванії, приблизно за 15 хвилин польоту до Білого дому. За офіційними даними, загинули 2983 людини.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка попереджала США про теракти 11 вересня - Маломуж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути