Ексклюзиви
середа, 19 червня 2019 10:32

"Україні потрібно більше протикорабельних ракет" - екс-посол США

  Екс-посол США в Києві Джон Гербст. Фото: УНІАН
Екс-посол США в Києві Джон Гербст. Фото: УНІАН

Директор Євразійського центру Атлантичної ради, екс-посол США в Києві Джон Гербст виступив на слуханнях у Сенаті та розповів про військово-технічну підтримку України в її протистоянні російській агресії.

"Західні санкції мають реальну ціну для російської економіки. Через них РФ втрачає щорічно 1,5% ВВП", - розповідає Джон Гербст, пише ukrinform

На думку дипломата, реакція Заходу на агресію Москви проти України є суттєвою, проте не надто ефективною. США в цьому питанні мають посилити підтримку України.

"Західна військова підтримка, особливо забезпечення України сучасною зброєю, такою як протитанкові системи Javelin, посилює тиск на Москву", - додав Гербст.

Крім того, США повинні забезпечити Україну береговими радарами, швидкісними катерами для спеціальних операцій Mark V і протикорабельними ракетами.

"Це допоможе Україні стримувати кремлівські провокації на морі, зростання кількості яких ми спостерігаємо протягом останніх 18 місяців", - зауважив екс-посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутнє України вирішиться за наступні 3 місяці - Волкер

Держдума Росії прийняла закон про припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. У документі зазначається, що президент Володимир Путін має право прийняти рішення про відновлення дії Договору.

Зараз ви читаєте новину «"Україні потрібно більше протикорабельних ракет" - екс-посол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути