Ексклюзиви
субота, 10 березня 2018 19:48

Українці заплатили рекордну суму за привітання політпартій з Новим роком

У жовтні-грудні 2017 року парламентські політичні партії витратили на рекламу у ЗМІ 56 млн грн, із яких рекодну суму - 40 млн - на телебаченні.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

"Напередодні новорічних свят партії масово розмістили рекламу на центральних телеканалах за державні кошти. У 2016 році на це пішло 35 млн, у 2017 році – 40 млн. Таким чином політичні партії привітали українців зі святами за їх же гроші", – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Автор: cvu.org.ua
  Витрати партій у жовтні-грудні 2017 року
Витрати партій у жовтні-грудні 2017 року

Найбільше грошей на рекламу спрямували "Батьківщина" та "Народний Фронт". "Фронтовики" заплатили 18 млн грн ТОВ "Медіапартнество", "Глобал медіа груп", "Старлайт Бренд Контент", діяльність яких пов'язують із такими телеканалами, як ICTV, СТБ, "Новий канал".

"Батьківщина" витратила на рекламу по ТБ 10 млн грн. Із них понад два млн заплатили за виступи на телеканалі "Інтер", 96 тис. – за виступ на телеканалі ICTV. Також понад чотири млн перерахували за виступи ТОВ "Старлайт Бренд Контент", три мільйони – ТОВ "Глобал медіа груп".

Значний відсоток коштів на рекламу спрямували "Опозиційний блок" та Радикальна партія. "Опоблоківці" перерахували понад п'ять млн грн за рекламу на "Інтері". "Радикали" понад 950 тис. грн направили інформагентству "112-Україна", ще 800 тис. – ТОВ "Телеканал "Прямий".

БПП "Солідарність" витратила на рекламу по ТБ 8% від всіх коштів, "Самопоміч" - 1%.

Загалом за останні три місяці 2017-го партії витратили 199 млн грн, із них 197 млн – державні.

Автор: cvu.org.ua
  Витрати партій у жовтні-грудні 2017 року
Витрати партій у жовтні-грудні 2017 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Порошенка заробила понад 100 млн грн

Із вересня 2016 року до вересня 2017-го партії сукупно витратили 436 млн грн, із яких 407 млн склали кошти держбюджету. Найбільше грошей - 109 млн - партії витратили на рекламу на телебаченні, радіо, в друкованих ЗМІ, білбордах.

Зараз ви читаєте новину «Українці заплатили рекордну суму за привітання політпартій з Новим роком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути