вівторок, 09 лютого 2010 13:55

Українці на виборах були поставлені перед огидною альтернативою - британські ЗМІ

Українці на виборах були поставлені перед огидною альтернативою - британські ЗМІ

Альтернатива, з якою зіштовхнулися українці під час другого туру Президентських виборів, "викликала огиду" - пише британська газета The Financial Times. Проте, як зазначає видання, розрадою громадянам України можливо стало збереження принципів демократії і головного здобутку Помаранчевої революції.

Газета наголошує, що Янукович отримав незначну більшість - меншу, ніж 4 відсотки голосів, відданих у неділю проти обох кандидатів. Україна змушена була обирати між "засудженим злочинцем, якого підтримують олігархи, і опортуністичною примадонною, у якої теж за плечима туманні бізнесові справи".

Видання висловлює сподівання, що "сильна демократія, яка парадоксальним чином, винесла Януковича на вершину влади, змусить його в подальшому робити правильні вибори".

На думку британців, бракує ознак готовності Януковича впоратися із завданнями, що стоять перед ним - зберегти рівновагу між зближенням із Москвою і співпрацею з Брюсселем.

Януковичем зараз повинен не лише показати, що Україна змінилася (після Помаранчевої революції), але і довести, що він сам вже не такий, яким був раніше.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українці на виборах були поставлені перед огидною альтернативою - британські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути