четвер, 14 січня 2021 12:34

Українці 2020 року стали нещасніші - Gallup

Україна демонструє різке падіння індексу щастя порівняно з минулим роком. З 33% індекс впав до 14%.

Про це свідчать дані міжнародного опитування Gallup International, яке в Україні проводили фонд "Демократичні ініціативи" та КМІС.

Кількість щасливих українців - 49% - усе ж більша за кількість нещасливих - 35%. За рік кількість щасливих практично не змінилася. Падіння індексу сталось через зростання кількості нещасливих.

Автор: "Демократичні ініціативи"
 

Україна опинилась в десятці країн, жителі яких схильні вважати своє особисте життя нещасливим. З 41 країни, де проводили дослідження, українці посіли 37-ме місце за індексом щастя.

Автор: "Демократичні ініціативи"
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці віддають на утримання держави половину доходів

"Незважаючи на економічний песимізм, щастя, очевидно, просвічує крізь нього. Більше половини (54 відсотки) респондентів країн, де проводилось дослідження, відповіли, що вважають себе щасливими, лише близько 1 з 10 (14 відсотків) кажуть, що вони нещасливі. Трохи більше четвертої частини опитаних (31 відсоток) вважають себе ані щасливими, ані нещасними. Тобто відповідний, середній індекс становить 40 відсотків", - пишуть дослідники.

Усього було опитано 38 709 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2020 року було проведено інтерв'ю з представницькою вибіркою з приблизно 1 тис. чоловіків та жінок або особистим шляхом, або за телефоном, або через інтернет. Похибка опитування становить від + 3-5%. 2019 року 51% українців вважали себе щасливими і тільки 18% вважали своє життя нещасливим.

Зараз ви читаєте новину «Українці 2020 року стали нещасніші - Gallup». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути