Ексклюзиви
вівторок, 13 квітня 2021 02:15

Україна скликає засідання НАТО через загострення ситуації з російськими військами

Україна скликає засідання НАТО через загострення ситуації з російськими військами
Росія продовжує акумулювати війська на кордоні з Україною. Фото: Інтерфакс

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до штаб-квартири НАТО у Брюсселі для участі у позачерговому засіданні Комісії Україна-НАТО, на якому обговорюватиметься загострення Росією безпекової ситуації.

"Ініційоване Україною засідання скликається в рамках статті 15 Хартії про особливе партнерство України та НАТО на виконання домовленості Президента Володимира Зеленського та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга від 6 квітня", - повідомляє Урядовий портал.

Глава МЗС України та члени НАТО обговорять загострення Росією безпекової ситуації вздовж українсько-російського кордону та у тимчасово окупованому Криму, дієві шляхи підтримки Північноатлантичним альянсом суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

У рамках візиту також відбудеться зустріч Кулеби із Столтенбергом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили останні новини з Донбасу

Стаття 15 Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО передбачає можливість застосування кризового консультативного механізму для проведення спільних консультацій України з Альянсом у випадку, коли Україна вбачає пряму загрозу своїй територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці.

Востаннє ця стаття активувалася у 2018 році після нападу Росії на українські військові кораблі у Чорному морі поблизу Керченської протоки.

Зараз ви читаєте новину «Україна скликає засідання НАТО через загострення ситуації з російськими військами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути