Ексклюзиви
четвер, 28 лютого 2008 10:45

Україна ратифікує угоду щодо СОТ за будь-яких обставин

Верховна Рада через політичне протистояння може не встигнути вчасно ратифікувати угоду про вступ до СОТ. Утім, навіть якщо так станеться, то швидше за все буде подовжено термін, відведений на цю процедуру, сказав в інтерв"ю "Німецькій хвилі" речник Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

Україна має ратифікувати угоду про приєднання до СОТ до початку липня цього року, утім постійне блокування роботи парламенту може цьому зашкодити, припускають оглядачі.

Речник МЗС категорично відкидає такий сценарій розвитку подій щодо ухвалення угоди із СОТ.

"Про нові переговори не може бути й мови, оскільки факт доконаності відбувся. Підписано. І процедура передбачає ратифікацію, яка має резерв часу", - каже Кирилич.

У свою чергу, член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл стверджує, що Верховна Рада не буде розпущена, тому що за кілька днів Партія регіонів планує розблокувати сесійну залу, тож це не стане на заваді ратифікації угоди.

"Події у Верховній Раді носять локальний тимчасовий характер. Щодо документів по СОТ, то їх зараз розглядають комітети. А сама ратифікаційна процедура займе мало часу", - сказав він.

Чорновіл переконує, що наприкінці весни угода щодо СОТ буде ратифікована.

За його словами, Партія регіонів голосуватиме за це одностайно.

Зараз ви читаєте новину «Україна ратифікує угоду щодо СОТ за будь-яких обставин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути