четвер, 22 травня 2014 13:15

Україна закликає до створення антипутінської коаліції з НАТО та ЄС

Україна закликає до створення антипутінської коаліції з НАТО та ЄС
Фото: uagolos.com

Рада нацбезпеки України ініціює створення широкої антипутінської коаліції з НАТО та ЄС.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив Секретар РНБО України Андрій Парубій.

"Коли я був у Брюсселі і зустрічався з представниками НАТО ... і з низкою керівників Євросоюзу ... мною була озвучена ідея щодо створення широкої антипутінської коаліції. Я переконаний, що це протистояння, яке має місце сьогодні в Україні, це не є україно-російське протистояння, це цивілізаційне протистояння. І якщо ми всі разом не зупинимо Путіна, невідомо в якій країні його танки, його бойовики, його диверсанти з'являться завтра", - повідомив Парубій.

"Будь-яка країна, яка боролася з тероризмом, розуміє, що тероризм можна подолати тільки тоді, коли буде знищений його центр координації та фінансування", - додав політик.

Нагадаємо, що сьогодні прем'єр-міністр Аресній Яценюк виступив з проханням терміново скликати засідання Радбезу ООН. За його словами, Україна має переконливі докази наявності на території Росії центрів з підготовки членів незаконних збройних формувань, які діють в Україні.

"Ми звертаємося до наших партнерів в Раді безпеки ООН терміново скликати засідання Радбезу ООН. Ми представимо докази того, що саме з російського боку здійснюються спроби ескалації конфлікту, кровопролиття, захоплення українських прикордонних пунктів і зриву президентських виборів", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна закликає до створення антипутінської коаліції з НАТО та ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути