четвер, 24 вересня 2020 13:02

Україна визнала паспорти Косова - МЗС

Україна визнала паспорти Косова - МЗС
Україна та ще 5 країн - членів ЄС,Іспанія, Кіпр, Греція, Словаччина та Румунія, офіційно вважають Косово невід'ємною частиною Сербії. Фото: pixabay.com

Україна визнає паспорти, видані частково визнаною балканською державою Косово.

Про це заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар розповів албанському телеканалу RTV Ora.

"Ми офіційно не визнали Косова, але робимо певні кроки. Минулого року ми прийняли рішення працювати з паспортами Косова. Зараз наш посол у Тирані та посли в інших частинах світу отримали вказівки визнавати ці паспорти та не обмежувати поїздок. Можливо, починаючи з таких невеликих кроків, ми зможемо рухатися до певних результатів", — сказав Боднар.

Заступник міністра також наголосив, що для України ситуації із Косовом та Кримом абсолютно різні: "У випадку з Косовом ми маємо країну, яку визнає низка країн, а у випадку Криму йдеться про територію, яка була силою відібрана Росією".

Україна та ще 5 країн - членів ЄС, Іспанія, Кіпр, Греція, Словаччина та Румунія, офіційно вважають Косово невід'ємною частиною Сербії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив про прорив у стосунках між Сербією і Косово

Україна та Словаччина підписали угоду, яка дасть змогу поновити роботу міжнародного аеропорту "Ужгород". Для повноцінної роботи аеропорту "Ужгород" необхідна угода між Україною та Словацькою Республікою, яка має визначити умови використання визначеної частини повітряного простору Словаччини.

Зараз ви читаєте новину «Україна визнала паспорти Косова - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути