середа, 18 січня 2012 11:31

Україна розуміє, що в арбітражі не вирішить газове питання - Затулін

Україна розуміє, що в арбітражі не вирішить газове питання - Затулін

Оскільки Україна ще не зверталася до арбітражного суду, швидше за все, вона розуміє, що перспективи позитивного рішення з газового питання у судовому порядку є "туманними".

Таку думку в коментарі УНН висловив директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін.

"Виходячи з того, що Україна досі не зверталася до арбітражного суду з цього питання, ймовірно, вона виходила з того, що перспективи позитивного рішення у цьому випадку туманні, якщо не відсутні зовсім. Я переконаний, що найкращий варіант для обох наших країн - домовленість. І те, що цієї домовленості немає, означає, що сторони розглядають свої нинішні пропозиції як останній варіант компромісу. А оскільки ці пропозиції не співпадають, то поки цей компроміс не досягнутий. У цих умовах триває якась війна нервів і заяв. Вона все таки оновлюється, хоча і не в такій драматичній формі як це було в роки помаранчевої влади", - зазначив Затулін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров поскаржився американцям на дорогий російський газ

На уточнююче запитання, чи може Росія піти на поступки Україні, Затулін відповів, що Росія неодноразово пропонувала Україні такі поступки. За його словами, це пропозиції пов'язані з газотранспортною системою України і питання повернення України до ідеї єдиного економічного простору.

"Ми пропонували до цього повернутися, але цю пропозицію зустріли з обуренням в колах олігархів і українських політиків, які стали скаржитися, що Росія за допомогою газового шантажу заганяє Україну в Євразійський союз. Останнім часом ця тема з боку Росії не звучить. Я думаю, що саме з цієї причини. Якщо Україна готова повернутися до цього питання, це може бути предметом обговорення", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не хоче змінювати "газовий" контракт, будемо економити - Азаров

На думку Затуліна, якби Україна брала пропозиції Росії, то остання була б готова йти на поступки. Тим більше, зазначив директор інституту країн СНД, є приклад країни, яка отримала знижку на російський газ і це Білорусь.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, якщо Україна і РФ не досягнуть компромісу в "газових" переговорах, то Україна може звернутися до арбітражного суду.

Зараз ви читаєте новину «Україна розуміє, що в арбітражі не вирішить газове питання - Затулін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути