Ексклюзиви
субота, 18 листопада 2017 04:31

Україна відмінила мораторій на ексгумацію польських могил

Україна відмінила мораторій на ексгумацію польських могил
Україна і Польща домовились про ексгумацію могил. Фото: Bigmir

Україна і Польща домовилися про зміцнення стратегічного партнерства і відновленні пошуково-ексгумаційних робіт в місцях поховання поляків.

Як повідомили в прес-службі президента України, відповідні заяви були зроблені під час зустрічі в Кракові заступника глави Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва з керівником Канцелярії президента Польщі Кшиштофом Щерским, пише "Слово і Дело".

За результатами переговорів сторони домовилися провести міжурядову зустріч для зняття мораторію на проведення пошуково-ексгумаційних робіт і спільного їх відновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після поразки Росії з нею можна буде відновити стосунки - В'ятрович

Єлісєєв і Щерский також дійшли згоди про продовження двосторонньої міжурядової комісії із захисту і повернення культурних цінностей. Сторони домовилися спільно вирішувати питання, що представляють взаємний інтерес.

Крім того, представники України та Польщі обговорили майбутній візит польського президента Анджея Дуди до Харкова в грудні 2017 року.

Український Інститут національної пам'яті ініціював мораторій на ексгумацію поляків в Україні у відповідь на демонтаж українського пам'ятника в с. Грушовичі біля польського Перемишля.

Зараз ви читаєте новину «Україна відмінила мораторій на ексгумацію польських могил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути