понеділок, 19 грудня 2011 22:50

Спецтема: Саміт Україна-ЄС

Україна може парафувати угоду з ЄС через 2 місяці - МЗС

Україна може парафувати угоду з ЄС через 2 місяці - МЗС

Україна може парафувати угоду про асоціацію з Європейським Союзом через 2 місяці. Про це сказав заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє УНН.

Він нагадав, що між Україною і ЄС було досягнуто політичної згоди щодо тексту угоди про асоціацію. Таким чином, за його словами, всі параграфи угоди є узгодженими.

"Це амбітна угода. Коли ми починали переговорний процес, навіть не знали наскільки глибокою і амбітною вона стане наприкінці переговорного процесу. Але я готовий собою пожертвувати і завізувати всі 2 тисячі сторінок (угоди – Ред.), це не є проблемою", - відзначив дипломат.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Ван Ромпей не поспішав тиснути руку Януковичу: в Києві завершився саміт

Проблема, за його словами, полягає в тому, що сторонам потрібно вивірити весь текст, особливо те, що стосується розділу про зону вільної торгівлі. Це, як відзначив Клімкін, дуже значний за обсягом текст, де тільки тарифна пропозиція займає більше 800 сторінок.

"І нам потрібно по ньому "пройтися" з юридичної точки зору і, насамперед, з точки зору лінгвістичної. І в сьогоднішній спільній заяві ми чітко записали на політичному рівні, що парафування відбудеться найближчим часом. Коли це буде – це питання можливо 6-8 тижнів, коли ми зможемо "пройтися по всьому тексту". Але парафування не є політичною процедурою, вона технічна. Це є процедура, коли на рівні глав переговорних делегацій фіксується текст. І саме така процедура відбудеться за декілька тижнів, коли ми чітко вивіримо весь текст", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, сьогодні на саміті у Києві довгоочікуваного парафування угоди про асоціацію з ЄС так і не відбулося.

Зараз ви читаєте новину «Україна може парафувати угоду з ЄС через 2 місяці - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути