неділя, 04 жовтня 2020 01:29

Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі - Єрмак

Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі  - Єрмак
Єрмак наголосив, що Україна повинна повернути свою територію. Фото: Офіс президента

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі й фінальним етапом цього плану є місцеві вибори.

"Одне з великих досягнень за цей рік - те, що ні в кого серед наших міжнародних партнерів не виникає питань про українську позицію. І сьогодні український план мирного врегулювання лежить на столі. Цей план має в кінці те, чого так чекає український народ, і чого, я сподіваюся, чекають жителі Донбасу, чекають наші військові та їхні родини... Тому сьогодні нам вдалося виставити таким чином атмосферу в переговорному процесі, як у Мінську, так і в "Нормандському форматі", коли ні в кого не виникає в цьому сумнівів, залишилося тільки отримати відповіді від наших візаві", - розповів чиновник в ефірі телеканалу "Україна 24" .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія незаконно вела аудіо та відео запис у ТКГ

За його словами, план можна доопрацювати, але "інша сторона" повинна визначитися, чи згодна вона на мирне врегулювання.

"Сьогодні ось він, український план, щось там можна уточнити. Якщо ви "за" - вперед. Його можна чітко окреслити в термінах й закінчити цю війну. Якщо ви [кажете] "ні" - скажіть голосно про це всім, що ви не хочете припинення війни в Україні. Звісно, фінальним етапом цього плану є проведення місцевих виборів на підставі українського закону й Копенгагенської конвенції. Відповідно, при підготовці до цих виборів є певний термін, протягом якого необхідно підготувати [вибори]: демілітаризувати, забезпечити режим безпеки на непідконтрольних територіях", - зазначив Єрмак.

Глава ОП додав, що Україна повинна повернути свою територію, забрати контроль над держкордоном й на демілітаризованій зоні на Донбасі пройдуть демократичні вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі скандалом пройшло засідання Тристоронньої контактної групи: подробиці зустрічі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не виключає, що майданчик для перемовин Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу може змінитись. Водночас міністр вважає, що наразі це питання є не дуже актуальним, оскільки засідання ТКГ відбуваються у режимі відеоконференцій через пандемію.

Зараз ви читаєте новину «Україна має план мирного врегулювання ситуації на Донбасі - Єрмак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути