пʼятниця, 09 лютого 2018 09:20

Україна йде шляхом Януковича, довіри дуже мало - представник Atlantic Council

Україна йде шляхом Януковича, довіри дуже мало - представник Atlantic Council
Андерс Аслунд закликав Україну не брехати МВФ. Фото: keywordsuggest.org

Влада розвертає Україну на курс політики президента-втікача Віктора Януковича, який замість співпраці з МВС розміщував облігації на європейському ринку.

Про це сказав старший науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council Андерс Аслунд в інтерв'ю "Новому времени".

Він висловив припущення, що Україна замість кредиту МВФ продовжить розміщувати свої облігації на європейському ринку, як зробила це 2017 року.

"По-перше, на цьому багато грошей не заробиш. По-друге, країна, в якій право власності не захищене, не отримає достатньої кількості інвестицій. За такою логікою діяв Віктор Янукович, коли 2011 року сказав, що йому більше не потрібен МВФ, і продав облігації за 7,5 відсотків", - зазначив Аслунд.

Він нагадав, що через рік ставка облігацій була вже 9,5%, а потім продати їх стало взагалі неможливо.

"Тобто цей метод не працює. Єдиний адекватний для України спосіб вирішити ситуацію - це виконати вимоги МВФ. І головне - не брехати МВФ. Зараз дійсно дуже мало довіри до України", - сказав економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ потрібен Україні - Кравчук

Шведсько-американський економіст Андерс Аслунд висловив переконання, що до виборів президента 2019 року МВФ чи Європейський союз не дадуть Україні кредити. Через це гривня залишатиметься слабкою.

Зараз ви читаєте новину «Україна йде шляхом Януковича, довіри дуже мало - представник Atlantic Council». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути