Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2018 16:39

Україна та Велика Британія створюють спільний фронт проти Росії

Україна та Велика Британія створюють спільний фронт проти Росії
Україна і Велика Британія готують спільний план боротьби із загрозами з РФ. Фото: zn.ua

Україна та Велика Британія спільно боротимуться проти гібридних загроз зі сторони Росії. Про це у вівторок домовились міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і міністр з питань безпеки Великої Британії Бен Воллес.

Російська агресія - не лише прямі військові дії, а й активна гібридна війна, дії спецслужб та їхній вплив на кримінальну ситуацію для її дестабілізації, сказав Аваков.

"Кримінальні авторитети користуються ліберальністю наших законів, "осідають" тут на місяці та ведуть судові баталії, аби отримати громадянство.

За 60% крадіжок авто та пограбуваннями квартир стоять "злодії у законі". Більшість із них на постійному зв'язку зі спецслужбами РФ. Окрім кримінальних завдань, вони виконують інші політичні замовлення. Наприклад, фінансують діяльність деяких депутатів, аби вони не підтримували радикальні закони уряду, спрямовані на посилення боротьби з організованою злочинністю", - заявив керівник МВС.

Деяких народних депутатів фінансують із РФ

"Злодії в законі" можуть вести свою кримінальну діяльність на території України, а потім за "брудні гроші" жити в Європі, як буцімто законослухняні громадяни.

Сторони обговорили спільний план боротьби із кіберзагрозами та організованим криміналітетом, які координують спецслужби РФ.

"За останній рік спеціальні агенти Департаменту кіберполіції припинили низку міжнародних атак і шкідливих інфеційних платформ, зокрема вірус "Petya" та мережу "Avalanche", яка щодня інфікувала до 500 тис. комп'ютерів по всьому світу. Тут ми активно співпрацювали із нашими міжнародними колегами, зокрема Великою Британією", - сказав Аваков.

Найближчим часом між Національною поліцією України та Національним кримінальним агенством Великобританії (NCA) і Національним агентством з боротьби із кіберзлочинами буде підписано меморандум про поглиблення співпраці та взаємний обмін оперативними даними.

Те, що Росія зробила в Криму, на Донбасі та в Солсбері, вона може зробити у будь-якій країні, зауважив Воллес.

"Ми високо цінуємо нашу співпрацю з Україною, країною яка перебуває на форпосту у боротьбі з кібератаками та гібридною війною. Саме тому важливо, що ми, як близькі партнери, співпрацюємо та усвідомлюємо небезпеку зі сторони Росії", - заявив британський міністр.

Аваков нагадав: в Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента-втікача Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба виграти війну і поставити ворога на коліна - Подерв'янський

До кінця року Великобританія направить до України сили Королівської морської піхоти, а вже 2019-го розширить присутність у Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Велика Британія створюють спільний фронт проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути