Ексклюзиви
пʼятниця, 18 грудня 2020 21:54

Україна та Туреччина провели перше засідання Квадрига

Україна та Туреччина провели перше засідання Квадрига
Голови МЗС і Міноборони України й Туреччини обговорили Кримську платформу та ситуацію на сході України. Фото: twitter.com/DmytroKuleba

У Києві відбулося перше засідання міністрів України та Туреччини у форматі Квадрига за участю голів МЗС і Міноборони України й Туреччини.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, формат Квадрига допоможе прискорити євроатлантичну інтеграцію України.

"Ми поділяємо спільну думку, що механізм Квадриги під керівництвом наших президентів стане важливою рушійною силою не тільки українсько-турецьких відносин, а в цілому розвитку ситуації в нашому регіоні", - зазначив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів зустріч з Міноборони Туреччини

У ході зустрічі Туреччина підтвердила підтримку України в процесі реформ та євроатлантичної інтеграції, зокрема підтримує вступ в ЄС та НАТО. Туреччина також продовжує підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України.

"Туреччина підтримає українську ініціативу Кримська платформа щодо деокупації півострова. Анкара й далі підтримуватиме територіальну цілісність України, режим тиші на Донбасі й подальшу діяльність там СММ ОБСЄ", - сказав глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Голова партії "Європейська Солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко зустрівся з послом Японії в Україні Такаші Кураї. Порошенко висловив вдячність за тверду та надійну підтримку України з боку Японії, передусім у рамках Сімки, щодо протидії сучасним викликам і загрозам, зокрема у подоланні наслідків пандемії коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Туреччина провели перше засідання Квадрига». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути