понеділок, 26 травня 2014 18:42

"Україна має почати економічну атаку проти Росії" - експерт

"Україна має почати економічну атаку проти Росії" - експерт
Андрій Новак Фото: ua.golos.ua

Росіяни можуть надати Україні знижку на газ. Але для цього Україна має віддати $2,2 млрд боргу. Про це заявив в інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt міністр енергетики Росії Олександр Новак.

"Росіяни завжди економічно атакують, а потім можуть іти на незначні поступки. Думаю, пора вже й нам піти в економічну атаку. Україна зараз має для цього можливість, - вважає Андрій Новак, голова Комітету економістів України. - Російська Федерація окупувала нашу територію, дестабілізує ситуацію на сході, ще й виставляє рахунки за газ. За таких умов українська влада має на період окупації Криму виставити Росії максимально високі ціни на енергоресурси, які поставляють із материкової України. За орієнтир можна взяти вартість енергоресурсів у Західній Європі, щоб окупанти сповна понесли додаткові економічні втрати, відчули, кому власне географічно належить і повинен належати Крим".

Також Україна має виставити Росії рахунок $5-10 млрд. за користування нашою землею та надбанням.

"Там, у Криму, вся наша інфраструктура, туди вкладені великі гроші. Через окупацію багато фірм мають серйозні збитки. Можливо, після виставлення таких рахунків і проблем із їхньою оплатою проросійськи налаштовані кримчани та Росія зрозуміють абсурдність і недалекоглядність агресивних дій проти України", - додав Новак.

Зараз ви читаєте новину «"Україна має почати економічну атаку проти Росії" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути