субота, 27 березня 2010 18:45

Україна платитиме за газ високою політичною ціною

Україна платитиме за газ високою політичною ціною

Нардеп від блоку НУ-НС Ярослав Кендзьор вважає, що Україна платитиме за газ високою політичною ціною.

"Я думаю, що люди, яких Юлія Володимирівна переконувала в тому, що 360 доларів за газ - це краще, ніж 170 доларів, тепер ці зомбовані люди зрозуміють, як їх безцеремонно дурила вона", - зауважив Кендзьор.

За словами нардепа, Росії не вигідно знижувати ціну на блакитне паливо.

"Отримавши такий подарунок від Юлії Володимирівни, коли Україна почала найдорожче купувати газ, їм зараз не захочеться змінювати контракт. Але якщо зараз і піти на зниження ціни, то ми знаємо повадки Росії. Тоді Україні це обійдеться дорогою ціною. Це може бути висока політична ціна", - наголосив Кендзьор.

"Нам прийдеться відмовитися від ідеї виводу Чорноморського флоту Росії із Севастополя. Це може бути зобов"язання України щодо доступу російських структур на наш газовий ринок. Тобто, Росія не програє, якщо піде на такий крок. Навзаєм вона отримає вигідні поступки від України", - додав нардеп.

Між тим, "нунсівець" Кирило Куликов заявив, що сьогоднішня ціна, яку платить Україна, задовольняє Росію.

"Їм вигідно, що Україна платить за цією ціною. Тому для чого її зменшувати? Цікаво, які преференції або обіцянки мають бути з нашої сторони, щоб Росія пішла на зниження ціни? Якщо це буде обіцянка щодо Чорноморського флоту, то це того не варте. Адже за ті кошти, які Україна платить Росії за газ, можна створити новий флот на Тихому океані і більш потужний", - зауважив нардеп.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україна платитиме за газ високою політичною ціною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути